Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär dem i bitar. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg plommon, äpplen, vatten, kanelstänger och timjan i en gryta och sjud under lock i 5-10 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 2 minuter. Ta grytan från värmen och skumma noga. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.
Jättegod marmelad!
Hittade receptet i eftermiddags, hade ett kilo plommon att ta rätt på, så jag plockade äpplen i min trädgård och gjorde marmeladen.
Gott!!!
jangmark21 juni 2009
Den här har jag gjort fast på björnbär - den blev en succé i bekantskapskretsen! Faktiskt den godaste marmelad jag ätit, inkl alla "dyrinköpta"!
Jag hällde i lite portvin också. :-)
vattukvinna23 augusti 2011
Helt underbart god. Den här kommer jag att göra fler gånger. Gjorde den igår och drömde om den inatt :) Mums mums........
niminim25 augusti 2011
Jattegott recept!
Passar underbart till spenat, squash och potatisplattar eller till grot. Sakert mums till kott ocksa.
Vi har redan atit slut pa tva burkar! Tur att vi har hela tradgarn full med frukt.
Ska koka mer nu. :)
Jättegod marmelad! Hittade receptet i eftermiddags, hade ett kilo plommon att ta rätt på, så jag plockade äpplen i min trädgård och gjorde marmeladen. Gott!!!
Den här har jag gjort fast på björnbär - den blev en succé i bekantskapskretsen! Faktiskt den godaste marmelad jag ätit, inkl alla "dyrinköpta"! Jag hällde i lite portvin också. :-)
Helt underbart god. Den här kommer jag att göra fler gånger. Gjorde den igår och drömde om den inatt :) Mums mums........
Jattegott recept! Passar underbart till spenat, squash och potatisplattar eller till grot. Sakert mums till kott ocksa. Vi har redan atit slut pa tva burkar! Tur att vi har hela tradgarn full med frukt. Ska koka mer nu. :)