Äpple- & vaniljmuffins med valnötscrisp

Serverar: 10 portioner

Ännu ett recept med muffins

Ingredienser

  • Smet
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1-2 krm malen kryddnejlika
  • 1 krm muskot
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 rivet äpple
  • Smuldeg
  • 2 tsk kallt smör
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 tsk vetemjöl
  • Ca 1 dl havregryn
  • 4 msk hackade valnötter
  • (Ev lite flytande margarin om degen blir för torr)
  • Smörkräm (stor sats)
  • 100 g smör
  • Ca 8 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker (eller ännu hellre 1 påse av Dr Oetker’s flytande vaniljessens)
  • Dekoration
  • Valnötshalvor
  • Instruktioner

    1. För bästa resultat och saftighet, se till att låta alla ingredienser stå framme 1-2 timmar så att allt får rumstemperatur.
    2. Sätt på ugnen, 225-250°C (vad som brukar funka bäst i din ugn). Skala och riv äpplet. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda alla torra varor till smeten och vänd ner i ägg- och sockerblandningen. Häll i det rivna äpplet och rör försiktigt om. Fördela smeten i stora formar.
    3. Blanda alla ingredienser till smuldegen, fördela crispet på muffinsarna. Grädda dem i mitten av ugnen tills de fått vacker färg, ca 10 minuter. Låt svalna.
    4. Gör smörkrämen av rumsvarmt, riktigt mjukt smör; blanda smöret med florsocker och vaniljsmak, vispa med elvisp till en mjuk, fluffig kräm. Spritsa ut krämen över de avsvalnade muffinsarna. Dekorera med en halv valnötskärna.

    Liknande recept

    3.8
    30 min
    35
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben