Äpple- och rödavinbärspaj

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod med härliga smaker, smakar sommar!

Ingredienser

  • 1 stort äpple eller 2 små
  • 3 dl röda vinbär
  • 2 msk sirap
  • 2 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 3 msk råsocker, strö
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl kokos
  • 1 ½ dl flytande smör/rapsolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och kärna ur äpplet och skär i skivor. Smörj en eldfast form och lägg i äppelskivorna. Ringla sirapen över äppelklyftorna, krydda med kanel och kardemumma. Fördela därefter de röda vinbären över äppelklyftorna.
    2. Blanda mjöl, havregryn och kokos med flytande smör/rapsolja. Klicka smeten över äppelklyftorna. Grädda i 25 minuter.
    3. Servera med vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mango47 28 februari 2013

    Låter gott. Men hur kommer vinbären in? Ovanpå äppelskivorna i botten?

    Roskerstin 1 mars 2013

    Jaa, det stämmer vinbären läggs ovanpå äppelskivorna, skall förtydliga detta i receptet. M V H Kerstin

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben