Polsk kycklingsoppa Rosol

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Enkel och god soppa

Ingredienser

  • 1/2 kyckling eller två kycklingklubbor
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 1 liten selleri
  • 1 mellanstor purjolök
  • Lite färsk persilja
  • Vitpeppar
  • Salt eller vegeta (polsk aromat)
  • 3-4 hela svartpepparkorn
  • 1 1/2 liter vatten
  • Nudlar
  • Instruktioner

    tvätta kycklingen o lägg i grytan. Skala morötter, palsternakor o seleri o skär i 5 cm bitar samma med purjolöken. Häll vatten typ så grytan blir full lägg kryddorna i vattnet. Sjud den typ 1- 11/2 timma. Skumma kanske lite från början. Man kan servera med nudlar eller som den är. Smacznego !!!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    pingu 24 mars 2008

    Mums! Har nu lagat denna både som förrätt (till fest) och huvudrätt (som vardagsmat) och den passar lika bra vilket som:) Senast gjorde jag på filéer och barnen åt som utsvultna vargar.

    flibelbas 28 maj 2008

    Tar man en hel kyckling och tar bort kycklingen när den kokat färdigt , häller i lite tunn pasta i soppan . Ta bort köttet på kycklingen stek lök i en gryta, lägg i köttet fräs lite, häll på vatten, koka upp, ta höns buljong, skiva i morötter och palsternacka, koka, gör redning på mjölk o mjöl, häll i, krydda med salt peppar och oregano, (riv morötter och äpplen blanda) servera med kokt potatis vips så har du både för och huvud rätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben