Ingredienser
2 kycklingfiléer
100 g champinjoner eller annan god svamp
300 g frysta wokgrönsaker
1½ l kycklingbuljong
1½ dl risoni
2 tsk sambal oelek
1 tsk röd currypasta
3 vitlöksklyftor
3 cm ingefärsrot
½ tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
2 tsk majsstärkelse
Olja att steka i
Jag bytte färsk ingefära mot ½ tsk pulver, hälften av wokgrönsakerna mot brutna haricot verts och strimlad purjolök. Gillar inte risoni, så bröt ned spaggetti. Mycket mycket, mycket smakrik soppa. Den bästa jag ätit i år tror jag. Suveränt recept som grund där man kan byta lite saker och ändå få samma goda slutresultat. Och så är det härligt starkt på ett mycket snällt vis. Nästa gång kommer jag att ta MAX 50g pasta (soppa skall vara soppa). Den som har ont av stark mat (inte jag!), börja med att halvera sambal olek - det finns så mkt fina smaker i denna soppa... Kommer lätt att laga variant av detta minst en gång per månad. wohooo, jag blev riktigt glad för denna upptäckt :-)
Nu har jag lagat denna rätt 4 ggr (med 50g spagetti) och mitt betyg på 5 stjärnor kvarstår. Tack för att du delade med dig av detta perfekta recept. Se hit alla soppälskare! :-)
En av de godaste soppor jag ätit måste jag säga! Ska lagas ofta hos oss :D