Stekt röding med risoni och citronsaffranssås

Serverar: 4 portioner

Strunta i saffran om du inte gilla det.

Ingredienser

  • 2 rödingar
  • Smör att steka i
  • 25 g riven parmesanost
  • 4 dl okokt risoni
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 citron
  • Salt
  • Peppar
  • Citronsaffranssås 4 personer
  • 1 finhackad schalottenlök
  • ½ msk olivolja
  • ½ kuvert saffran
  • ½ dl vitt vin
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ citron
  • ½ dl matlagningsyoghurt
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka risonin i lättsaltat vatten enl. anvisningar på paketet. Spola av i kallt rinnande vatten. Koka upp 1 ½ dl grädde. Tillsätt risonin samt saften av en halv pressad citron och nyriven parmesan. Smaka av med salt och peppar.
    2. Rensa fisken och salta. Stek i smör några minuter på var sida och lägg dem sen under folie in i ugnen för att hålla värmen.
    3. Såsen: Bryn löken i olivoljan. Slå på vinet och låt puttra en liten stund. Ha i resten av ingredienserna och krydda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben