Champinjonsoppa med risoni

Serverar: 4-5 portioner

Risoni är risformade små pastakorn som gör soppor matigare och som jag använder mer och mer.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 200 g champinjoner
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk vetemjöl
  • 1,2 l höns- eller grönsaksbuljong
  • 1 ½ dl kokbar grädde, valfri fetthalt
  • 1 ½ dl risoni
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Grovhackad slätbladig persilja
  • Instruktioner

    1. Hacka champinjonerna och finstrimla purjolöken. Fräs champinjonerna i smör tills de fått färg. Tillsätt purjolöken och låt den svettas ett par minuter.
    2. Strö över och rör ner vetemjölet. Späd med buljongen och grädden. Koka upp.
    3. Mixa, gärna med stavmixer, och tillsätt risoni. Koka i 10 minuter.
    4. Smaka av med salt och vitpeppar och strö över hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    susande 22 september 2009

    Supergod och matig soppa tyckte vi. Den kommer jag att göra många gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben