Rostad champinjonsoppa med klämd salamitoast

Serverar: 4 portioner

Soppa är alltid rätt.

Ingredienser

  • 400 g champinjoner, gärna skogschampinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 msk sherry
  • 2 msk crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Klämd salamitoast
  • 1 pkt Scan Må Gott salami 100 g
  • 8 skivor vitt bröd
  • 4 msk philadelphiaost
  • 8 basilikablad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Skär champinjonerna i mindre bitar och finhacka vitlöken. Hacka sedan löken grovt. Lägg champinjoner, lök och vitlök i en ugnssäker form. Vänd dem i olja och rosta i ugnen tills de har mjuknat, cirka 20 minuter.
    3. Koka upp buljongen. Tillsätt sherry och crème fraiche.
    4. Lägg i champinjonerna och vitlöken. Smaksätt med salt och peppar.
    5. Bred brödskivorna med philadelphiaost. Fördela salami och basilika på skivorna och lägg ihop dem två och två. Rosta dem i ett smörgås- eller våffeljärn.
    6. Servera soppan med salamitoast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben