Rostad småpotatis med gräslök och honung

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En mycket gott alternativ när man vill ha ugnsrostad potatis, tex ihop med smördegsinbakad kalvkotlett som finns här.

Ingredienser

  • 1 kg potatis, helst delikatess med skal
  • Marinad
  • 2 msk mörk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 msk flingsalt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • 0,5 dl gräslök
  • 0,5 dl rödlök
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på ca 200 grader. Blanda balsamicovinäger, olivolja, honung, riven vitlök, flingsalt och svartpeppar till en slät marinad. Placera potatisen med ett jämt lager i en vid ugnsfast form. Häll över marinaden och blanda väl med potatisen.
    2. Rosta potatisen ca 40-45 minuter eller tills den är mjuk i mitten. Rör om ca 2-3 gånger under tiden. Finhacka rödlök och gräslök, lägg rödlöken på potatisen ca 5-10 min innan potatisen är klar. Lägg upp i en skål, strö lite flingsalt och gräslök över innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bjuranna 7 juni 2009

    Spännande variation på potatis! Jag hade normalstora potatisar som jag delade i mindre bitar. Bifogar foto.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben