Ostkuber med honung och rostade solrosfrön

Ost i kombination med sött blir oslagbart på ostbrickan eller som snacks och drinktilltugg. Denna lilla rätt är superenkel att göra och underbart god.

Ingredienser

  • 1 bit ost av valfri sort ex. Manchego (vanlig ost såsom grevé är också gott)
  • Färsk basilika
  • Solrosfrön
  • 4 msk rapsolja eller annan matolja (ej olivolja)
  • 2 msk honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de får fin färg. Skaka ofta så fröna inte bränner fast. Hacka under tiden basilikan och blanda med olja, balsamvinäger och honung i en djup skål. Tärna osten i lagom stora munsbitar . Lägg ostbitar och de nyrostade solrosfröna i blandningen och rör om.
    2. Stick ner ett par tandpetare eller tapasstickor i ett par ostkuber och låt dina gäster plocka till sig direkt från skålen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben