Potatissoppa med bacon och rostade solrosfrön

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 6 potatisar av mjölig sort, ca 500 g
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 dl Crème Fraiche Senap-Vitt vin-Schalottenlök
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • 2 msk solrosfrön
  • 8 skivor bacon
  • Timjan
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt potatisen och fräs den en liten stund.
    2. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min tills potatisen är helt mjuk. Mixa soppan och tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
    3. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna. Stek baconet knaprigt. Servera soppan toppad med rostade solrosfrön, bacon och timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bappi 8 oktober 2008

    Mmmm vad solrosfröna piggade upp det hela :-) Satte inte dit timjan och bytte cremè fraiche mot turkisk yoghurt, men blev lnog ika bra ändå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben