Rostade rotgrönsaker

Serverar: 4 portioner

Mycket gott till stekt eller grillat kött..

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1/2 rotselleri
  • 2 rödlökar
  • 1 paprika
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 kruka timjan eller 2 msk torkad timjan
  • 2 msk rosépeppar
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 krm peppar
  • Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 100 g chevreost
  • Instruktioner

    Skölj och skala alla grönsakerna. Lägg allt på en plåt och häll över oljan. Hacka timjan och strö över den. Krossa rosépepparn i en mortel och strö över. Krydda med salt och peppar Tillaga i nedre delen av ugnen i 225 grader ca 40 minuter. Såsen: Mosa samman osten och matlagningyoghurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben