Rostas är en mycket prisvärd köttbit, den är mör och man tillagar den på samma sätt som t.ex. ryggbiffen.
Gott till är haricots verts, lök och purjolök.
Ingredienser
800 g rostas
Salt
Peppar
2 pkt haricots verts
1 gul lök
½ purjolök
5-6 vitlöksklyftor
Olja till stekning
Aromsmör
½ paprika
100 g smör
3-4 msk fint riven parmesanost
Salt
Peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
Krydda köttet med salt och peppar.
- Lägg paprikan med snittytan neråt i en eldfast form och rosta tills skalet börjar bli svart, ca 15 min. Ta ut paprikan.
- Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Spola dem kalla under rinnande vatten.
- Skär purjolöken, löken och vitlöken i tunna skivor.
- Skala paprikan och ta bort mellanväggar och kärnor. Skär paprikan i små tärningar och blanda med smöret och osten.
Smaksätt med salt och peppar.
- Hetta upp lite olja i e stekpanna och fräs alla grönsakerna några minuter. Krydda med salt och peppar.
- Stek köttet i lite olja i en stekpanna eller ett grilljärn, ca 2 minuter på var sida, eller längre om man vill ha dem mer välstekta.
- Servera med grönsakerna och paprikasmöret.
Liknande recept
Kommentarer (0)