Rostas med paprikasmör

Serverar: 4 portioner

Rostas är en mycket prisvärd köttbit, den är mör och man tillagar den på samma sätt som t.ex. ryggbiffen. Gott till är haricots verts, lök och purjolök.

Ingredienser

  • 800 g rostas
  • Salt
  • Peppar
  • 2 pkt haricots verts
  • 1 gul lök
  • ½ purjolök
  • 5-6 vitlöksklyftor
  • Olja till stekning
  • Aromsmör
  • ½ paprika
  • 100 g smör
  • 3-4 msk fint riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Krydda köttet med salt och peppar.
    2. Lägg paprikan med snittytan neråt i en eldfast form och rosta tills skalet börjar bli svart, ca 15 min. Ta ut paprikan.
    3. Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Spola dem kalla under rinnande vatten.
    4. Skär purjolöken, löken och vitlöken i tunna skivor.
    5. Skala paprikan och ta bort mellanväggar och kärnor. Skär paprikan i små tärningar och blanda med smöret och osten. Smaksätt med salt och peppar.
    6. Hetta upp lite olja i e stekpanna och fräs alla grönsakerna några minuter. Krydda med salt och peppar.
    7. Stek köttet i lite olja i en stekpanna eller ett grilljärn, ca 2 minuter på var sida, eller längre om man vill ha dem mer välstekta.
    8. Servera med grönsakerna och paprikasmöret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben