Krämig champinjonsoppa med torkade trattkantareller och persilja

Serverar: 4 portioner

Champinjonsoppa är mums! Champinjonsoppa med torkade trattisar och persilja är MUMS!! Den här soppan är verkligen så himla god.

Ingredienser

  • 500 g champinjoner
  • 1½ gul lök
  • 5 dl vatten
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 svampbuljongtärning
  • 2-3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 dl torkade trattkantareller
  • 1 dl färsk persilja
  • 2 msk smör, till stekning
  • Instruktioner

    1. Ta fram en stor kastrull.
    2. Hacka champinjonerna och löken fint och fräs några minuter i smöret.
    3. Tillsätt vattnet, svampbuljongtärningen och matlagningsgrädden.
    4. Låt soppan stå och koka i 15 minuter.
    5. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare.
    6. Tillsätt saltet vitpepparn och svartpepparn. Smaka av, behövs mer kryddor?
    7. Finhacka persiljan och rör ner i soppan.
    8. Krossa de torkade trattkantarellerna och häll i dem i soppan och rör om.
    9. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maii 28 januari 2013

    Denna soppan var verkligen MUMS! En lite mer krämigare soppa som verkligen kommer göras fler gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben