Risoni med halloumi, avokado och koriander

Serverar: 4 portioner

Så gott!! Ni anar inte! Den salta osten i kombination med koriander, en höjdare för er som gillar koriander, smack!! Originalreceptet innehåller dubbelt så mycket rödlök och koriander, men jag tyckte det räckte gott och väl som nedan.

Ingredienser

  • 300 g risoni
  • 250 g halloumi, i små kuber
  • 200 g halverade körsbärstomater
  • 1 liten röd lök, tunt skivad
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 pressad citron
  • Salt
  • Peppar
  • Spiskummin
  • Instruktioner

    1. Koka risonin i saltat vatten. Häll av vattnet och skölj av i kallt vatten. Stek halloumin i lite olivolja. Blanda risoni med avokado, tomater och rödlök. Häll på citron, vinäger, lite olja, salt, peppar och spiskummin på blandningen.
    2. Smaka av och blanda i osten och sist koriandern. Passar som en hel måltid eller med en bit kött till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frucaos 17 oktober 2008

    Jag blev inte så förtjust i risonin - men annars var det gott. Ska prova med ris eller bulgur nästa gång och se om det faller mig i smaken bättre.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben