Mexikansk salsa med tomat och koriander

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Supergod salsa till tacos eller varför inte en köttbit.

Ingredienser

  • 500 g tomater
  • 1 kruka koriander
  • 1 rödlök eller några salladslökar
  • 1-2 lime
  • 1 nypa gourmetsalt
  • Peppar
  • 1 nypa rårörsocker
  • Instruktioner

    1. Kärna ur tomaterna, hacka i mindre bitar. Hacka rödlök eller salladslök. Blanda tomat och lökhack. Salta, peppra, rör i sockret och pressa över limesaft.
    2. Hacka koriander och blanda i. Ställ in i kylen och låt det stå tills det ska serveras.
    3. Tips för hur man pressar lime: Skölj den i varmt vatten, skrubba med rotfruktsborsten. Rulla den hårt mot en skärbräda eller diskbänk. På så vis blir den lite "förarbetad" och släpper ifrån sig mer saft om man pressar den med fingrarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 13 december 2009

    Jättegott, 5P o ett stort tack.

    Relaterade Artiklar

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben