Lax med kokos & koriander salsa

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Lax i ugn med en salsa gjord av kokosmjölk, tomat, lök, koriander, lime och vitlök. Denna salsa passar bra till all form av fisk och skaldjur. I Brasilien när du beställer in fisk eller krabba på stranden så serveras denna salsa som tillbehör.. Passar utmärkt till svenska kräftor!

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé
  • Kokos & koriander salsa
  • 2 burkar thailändsk kokosmjölk
  • 3 stora tomater
  • 1 lök
  • 1 kruka färsk Koriander
  • 1 lime
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 buljongtärning (fisk eller grönsak)
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Salta laxfilén ordentligt på båda sidor och lägg den i en ugnsform. Ta fram en stor bunke och blanda i kokosmjölken. Tärna tomaterna och hacka löken fint, blanda i kokosmjölken Dela limen på mitten och pressa i all saft i kokosmjölken Pressa ner ca 2 stora vitlöksklyftor i kokosmjölken. Skär av koriandern i en bukett, rulla i hop till en boll och strimla så får du en bra storlek. Smula ner buljongtärningen och salta lite extra ovanpå det. Blanda i hop allt så det blir som en salsa-konsistens. Kokosmjölken kan ibland vara ganska tjock men den blir mer lättflytande när den blir varm så späd ej ut den! Häll över laxen. In i ungen på 200 grader i ca 40 min (beronde på hur tjock laxen är) När laxen är genomkokt så är det färdigt
    2. Serveras med ris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben