Champinjonröra med avokado

Serverar: 2 portioner

Det här var en liten sak som jag lagade till på årets första sommardag. Hade inte så mycket saker hemma så jag bestämde mig att röra ihop något med det som fanns. Och gott blev det.

Ingredienser

  • 2 dl finhackade champinjoner
  • ½ dl finriven parmesanost
  • 1-1½ dl crème fraîche
  • ½ röd paprika, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 avokado, skivade
  • Några blad färsk basilika
  • Chilipulver efter smak
  • 4 skivor mörkt bröd
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Finhacka vitlöken och fräs den i smör. Lägg i svampen och paprikan och låt det fräsa några minuter. Krydda med chilipulver och några basilikablad.
    2. Blanda crème fraîchen och parmesanosten. Rör i svampblandningen. Ställ in röran i kylskåpet i ca 20 minuter.
    3. Rosta brödskivorna och lägg sedan på några avokadoskivor. Fördela svampröran jämt över avokadon på brödet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben