Världens i särklass godaste skaldjurssallad med avokado och ägg

Serverar: 1 portioner

Min absoluta favoriträtt!

Ingredienser

  • 150 g blandade skaldjur (kräftstjärtar, räkor, crabfish)
  • 1 hårdkokt ägg (skivat)
  • 10 körsbärstomater i klyftor
  • ½ sharonfrukt i mindre bitar
  • 5 physallis halverade
  • ½ avokado i tärningar
  • Några skivor rödlök
  • Machesallad
  • Honung- och limedressing
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk olivolja
  • Honung- och limekeso
  • 1 dl keso naturell
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk limesaft
  • Bröd till servering
  • Instruktioner

    Lägg alla ingredienserna till salladen förrutom machesalladen och ägget i en skål. Blanda samma ingredienserna. sätt till honung- och limedressingen och vänd ner den i salladsingredierna. Blanda väl! Blanda samman ingredienserna till honung- och limekeson. Bottna en tallrik med machesallad. Lägg den marinerade skaldjurssalladen ovanpå och garnera med ägget. Servera med keso och bröd!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben