Vitlökskräftor i avokado

Serverar: 4 portioner

Hittade receptet i mina gömmor på en handskriven lapp, har smakat med kräftor, i morse testade jag med räkor för att få en bild, går också bra men det är godare med kräftstjärtar. En jättegod och piffig entrérätt.

Ingredienser

  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 dl citronmajonnäs, Kavli
  • 2 avokado
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Lime
  • Dill
  • Tillbehör
  • Rostat bröd
  • Instruktioner

    1. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Pressa vitlöken och blanda med majonnäsen. Dela och gröp ur avokadorna, spara skalen. Skär fruktköttet i mindre bitar.
    2. Blanda avokadon med majonnäsen och smaka av med salt och peppar, vänd ner kräftstjärtarna. Låt röran stå kallt ett tag och gotta till sig. Fördela kräftröran i de urgröpta avokadoskalen. Garnera med lime och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    rigmormaria 14 maj 2009

    skall prova till helgen. mvh Rigmor

    SpeedyGonzales 15 maj 2009

    MUMS!! - extremt gott!!

    Heisjo 30 augusti 2009

    Detta var underbart gott!! Serveras med smörstekta formbrödsbitar:-) Rekommenderas varmt!

    catarina68 6 juni 2010

    Jättegott! Mina gäster blev lyriska! Och så enkelt sen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben