Kycklingsoppa med zucchini och curry
Smakrik och mycket god! Kycklingrester från gårdagen, en halv zucchini som det var dags att äta upp och gräsmattan prickig av fallfrukt - det är upphovet till familjens nya favoritsoppa.
Ingredienser
1 purjolök
2 äpplen
2 msk smör
1-2 tsk curry
300 g zucchini
7 dl vatten
4 msk kycklingfond
1 dl crème fraiche
½ dl grädde
Salt
Ca 300 g grillad eller stekt kyckling
½ dl hackad persilja
Instruktioner
- Hacka purjolök och äpplen. Stek dem mjuka i smör och curry på låg värme. Använd en gryta som räcker till hela soppan.
- Dela zucchinin i bitar och lägg ner dem i grytan. Häll på vatten och kycklingfond. Koka upp och låt soppan puttra i ca 5 min. Mixa soppan så slät du vill ha den. Rör ner crème fraiche och grädde.
- Tärna kycklingköttet. Lägg ner det i soppan och strö över persiljan. Servera gärna soppan med ett gott bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)