Kycklingsoppa med zucchini och curry

Serverar: 4 portioner

Smakrik och mycket god! Kycklingrester från gårdagen, en halv zucchini som det var dags att äta upp och gräsmattan prickig av fallfrukt - det är upphovet till familjens nya favoritsoppa.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 2 äpplen
  • 2 msk smör
  • 1-2 tsk curry
  • 300 g zucchini
  • 7 dl vatten
  • 4 msk kycklingfond
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl grädde
  • Salt
  • Ca 300 g grillad eller stekt kyckling
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Hacka purjolök och äpplen. Stek dem mjuka i smör och curry på låg värme. Använd en gryta som räcker till hela soppan.
    2. Dela zucchinin i bitar och lägg ner dem i grytan. Häll på vatten och kycklingfond. Koka upp och låt soppan puttra i ca 5 min. Mixa soppan så slät du vill ha den. Rör ner crème fraiche och grädde.
    3. Tärna kycklingköttet. Lägg ner det i soppan och strö över persiljan. Servera gärna soppan med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben