Zucchini och potatisgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En god, ganska matig grönsaksblandning som passar som tillbehör till både fisk och kött. Att den dessutom ser vacker ut gör ju inte det hela sämre.

Ingredienser

  • 1 medelstor zucchini eller 2 små
  • 4 medelstora potatisar
  • 2 tomater
  • ca 1 dm purjolök
  • 3 msk olivolja
  • 1½ tsk salt
  • ½ dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Halvera tomaterna, och skiva dem tunt. Skala och skiva poiatisen och zucchinin i tunnna skivor, gärna i matberedare. Lägg potatisen i en skål, häll på hälften av oljan och saltet och rör om. varva zucchini och potatisski'vorna på högkant. Stick ner tomat- och purjolöksski'vor lite här och där med jämna mellanrum. Stänk över resten av oljan och resten ac saltet. Stek i ugnen i 35-40 minuter. Strö på parmesanosten ca 10 minuter innan den äe klar. Servera till kött, fisk eller fågel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben