Stekt falukorv med örtstuvad sommarlök

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Annorlunda vardagsrätt

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • Smör och rapsolja till stekning
  • 1 färsk gul lök
  • 1 färsk rödlök
  • ½ purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4-5 kvistar färsk timjan
  • 1 msk smör
  • 1 ½ dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1 msk konc kycklingfond
  • Maizena till redning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Skala och hacka den gula löken och rödlöken ganska grovt. Strimla purjolöken. Fräs lökbitarna i smör i kastrull. Tillsätt grädde och vatten och låt allt koka upp. Tillsätt kycklingfond, pressa i vitlök och red lätt med maizena. Låt stuvningen sjuda i 5 minuter. Smaka av med hackad timjan, salt och vitpeppar. Skär korven i centimetertjocka skivor. Stek korvskivorna i lika delar smör och rapsolja, en dryg minut per sida. Servera med nykokt färskpotatis och blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben