En härligt god rätt som passar utmärkt på en fin sommarkväll
Ingredienser
Fisk
2 filéer kolja
dill
spenat
citronsaft
Sås
Gräddfil
Citron
Gräslök
Dill
Sallad
olika färgade betor
gräslök
dill
skivad halv rödlök
rödvinsvinäger
Instruktioner
Salladen:
sätt ugnen på 190 grader
skölj betorna och lägg dem på en plåt med flingsalt i botten
ställ dem i ugnen i 45 minuter så att man lätt kan sätta en matkniv igenom
skala och skär dem i fjärdedelar förutom de röda och lägg i skål
Tillsätt salt, peppar, gräslök, dill, lök och rödvinsvinäger
lägg i rödbetorna skurna och skalade.
Fisk:
Skär fisken i 4 bitar och skär små sår på dem
Gnid in dem i olivolja och krydda med salt och peppar
stek dem med skinnet ner i ca 4 minuter och vänd
häll lite olivolja och citronsaft i pannan och tillsätt resten
Sås:
Blanda Ingredienserna och mixa med en stavmixer