Dinkelbröd med morot och solrosfrön

Tid: 2 timmar 20 minuter

Lättbakat dinkelbröd. Fritt från mjölkprodukter.

Ingredienser

  • ½ pkt jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • ½ dl olivolja
  • 2-4 nypor havssalt
  • 1 stor riven morot
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl solrosfrön
  • 15 dl dinkelsikt mjöl
  • 1 dl blandade frön (sesamfrön, pumpafrön och solrosfrön)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv moroten. Ljumma vattnet till fingervarmt (37 grader) och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivoljan, havssalt, riven morot, honung och solrosfrön.
    2. Arbeta i mjölet efterhand. När man bakar med dinkel så låter man degen vara ordentligt klibbig eftersom dinkel suger upp mer vätska. Låt degen jäsa i 45 minuter.
    3. Klä en form med bakplåtspapper. Fös ner degen i formen och strö på frön. Låt brödet jäsa i ytterligare cirka 20 minuter.
    4. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Lyft upp brödet ur formen och knacka på undersidan av brödet, låter det ihåligt så är det klart. Låt det svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben