Dinkelbröd med morot utan jäst

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är mitt egna recept på ett enkelt och gott dinkelbröd. Moroten gör så att brödet blir saftigt och ifall man vill ha brödet lite sött kan man ha i russin eller annan torkad frukt man tycker om!

Ingredienser

  • 8 dl dinkelmjöl
  • 1 dl linfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 1-2 msk crème fraîche
  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 riven morot
  • 1/2 dl russin (om man vill)
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda sedan mjöl, linfrön bakpulver. Tillsätt russinen och morot. Blanda i vatten, cremé fraîche och vatten. När du är klar och nöjd, lägg ut smeten i önskad form på bakplåtspapper. (tips är att väta ner händerna när man ska forma smeten, så slipper man pensla brödet med vatten senare. Vill man ha ägg så är det lättast att pensla efter man har lagt ut smeten.) Pensla med vatten (man kan ta ägg om man vill) och sätt in brödet i ugnen!
    2. *Tid beror på hur du lagt ut smeten på plåten. Tunna bröd bör vara inne 10-20 minuter (stick i brödet med en tandpetare, brödet skall inte vara degigt). Tänk på att brödet jäser inte så mycket!
    3. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben