Bröd med morötter och frön

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Ett jättegott bröd som går lätt att göra och passar för alla tillfällen!

Ingredienser

  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 50 g jäst
  • 100 g smält smör
  • 2 morötter, stora, finrivna
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 5 dl vetemjöl
  • 8 dl dinkelmjöl
  • 2 dl frön
  • Instruktioner

    Värm vattnet till 37 grader. Smält smöret. Lös upp jästen i lite vatten. Tillsätt resterande vatten, smör och resten av ingredienserna. Spara lite av fröna att lägga på toppen. Blanda väl och låt jäsa i 40 minuter. Knåda degen lätt och dela den i 15 lika stora bitar. Forma runda bullar och lägg bredvid varandra på en långpanna med bakplåtspapper. Strö lite frön ovanpå. Låt jäsa i 45 minuter. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben