Bröd med frukt och frön

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Ett helt underbart bröd som går att variera efter smak och tycke. Detta är min variant som har blivit en stor favorit. Smakar bäst med créam cheese och en kopp varmt te.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 5 dl fullkornsvetemjöl
  • ½ dl krossade linfrön
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl pumpafrön
  • 1 dl russin
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl filmjölk
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 rivet äpple
  • 1 dl äpplemos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, honung, rivet äpple och äpplemos. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
    2. (Jag blandade gula och svarta russin. Det blir både godare och ser trevligare ut)

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (2)

    bp72 14 november 2008

    Ettt gott bröd som jag inte kan vara utan.

    malin_olsson50 14 oktober 2010

    Tack så mycket för detta recept! Oerhört gott! Älskar bröd med frukt, frön och nötter. Tillsatte därmed grovt hackade cashewnötter. Min far blev helt frälst i detta bröd:) Hans ord: - Varför kan de inte göra ett sådant här gott bröd till affärerna? Och jag kan inte mer än hålla med..fast då det är så enkelt och mycket godare med färskt bröd direkt från ugn, så är det kanske bäst ändå att det inte finns:)

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben