Limpa med frukt och frön

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Härlig limpa med mycket gott i, passar att äta i tunna skivor med ost eller annat pålägg eller varför inte som rostat. Mums......

Ingredienser

  • 1 l filmjölk
  • 2 ½ dl mörk sirap
  • 2 tsk bikarbonat
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 1 dl aprikoser
  • 1 dl linfrö
  • 2 dl valnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl russin
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop fil, sirap, bikarbonat och alla mjölsorterna till en smet.
    2. Hacka valnötterna i grova bitar och skär aprikoserna i strimlor.
    3. Blanda ner allt i smeten och rör ihop.
    4. Lägg bakplåtspapper i 2 avlånga bakformar och häll i smeten.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45-60 minuter beroende på ugnen. Helst skall det bakas i varmluftsugn, men bakas det i vanlig ugn, då ska man ha formarna i mitten. (175-200 grader). Limporna är färdiga då de fått fin färg och om provstickan ej längre är kladdig.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1

    Kommentarer (2)

    evalena69 4 september 2012

    Lätt att göra, lätt att äta. Jättegott

    acrb 22 september 2012

    Hej Vi har bakat det idag. Jättegott! Vi lade till 1 msk salt till receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben