Katjas goda frallor

Serverar: 14 portioner

Bra för magen och gott för själen!

Ingredienser

  • 1 pkt torrjäst
  • 6 dl vatten
  • 1 dl linfrön
  • 1 msk honung
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 dl vetekli eller havrekli
  • 2 dl havregryn
  • 9 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet, häll det över linfrön, havregryn och vetekli. När blandningen blivit 45 grader varm, häll då på jäst, honung, salt och mjöl. Jäs i 1 timme.
    2. Ta upp på mjölat bord och rulla till frallor alt 2 limpor. Jäs i 30 minuter.
    3. Pensla med vatten och strö över mannagryn, vetekli, vallmofrö och/eller sesamfrö.
    4. Grädda i 250 grader i 10 minuter eller tills de ser bruna och fina ut.
    5. Obs Om limpor görs bör gräddningstiden ökas till 30-40 minuter, tills de är bruna på undersidan.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben