Lingonmuffins med cream cheese-glasyr

Serverar: 4 portioner

Små söta bakelser gör sig gott i magen.

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 1 ägg
  • 90 g socker
  • 90 g vetemjöl
  • 2 krm bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • 50 g rårörda lingon
  • Smör och mjöl till formarna
  • Glasyr
  • 40 g smör
  • 40 g cream cheese (philadelphia ost)
  • 40 g florsocker
  • 2 tsk citronjuice
  • Rårörda lingon
  • 50 g lingon
  • 20 g socker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner dem i äggblandningen till en jämn smet. Häll sist ner mjölken och vispa ut den snabbt.
    2. Smöra och mjöla 4 muffinsformar, fyll upp formarna till hälften. Klicka ner lingonen och fyll på med resten av smeten. Ugnsbaka dem i 12 minuter och låt dem svalna på galler.
    3. Rårörda lingon: Blanda lingonen med sockret och rör runt, låt stå till sockret har smält.
    4. Glasyr: Blanda samtliga ingredienser till glasyren.
    5. Lägg glasyren på toppen av muffinsen och toppa med lingonen.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20-25
    1

    Kommentarer (2)

    hejo021 9 februari 2011

    Lite besvärligt med gram när man inte har en våg! Men 90g socker/vetemjöl är väl ungefär 1½ dl (1 kkp).. Kokos ist för lingon ovanpå var helt ok. Lämpligt att dubblera receptet- annars blir det väldigt lite. Står inget om vad första 25g smör ska användas till?/Helena

    hejo021 9 februari 2011

    Kokos istället för lingon ovanpå..helt ok

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben