Chocolate Cream Cupcake

Serverar: 20-25 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Krämiga och jätte goda cupcakes :) 20-25 st.

Ingredienser

  • Muffinsen
  • 50 g margarin
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 dl gräddfil
  • ½ dl mjölk
  • 3-4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • Ganache
  • 300 g block choklad (30-60 % kakao)
  • 4 dl grädde
  • 2-3 msk sirap
  • Topping
  • 1-2 dl kokos
  • 1-2 dl hasselnötter
  • ½ dl sirap
  • 2 tsk citron saft
  • Instruktioner

    1. Ganache: Dela chokladen i bitar och lägg i en skål. Värm grädden tills det börjar små koka. Häll den varma grädden i skålen med choklad och rör om tills chokladen smält. Låt stå i kylskåpet 1 timme.
    2. Muffinsen: Sätt ugnen på 225 grader. Ställ 20-25 muffinsformar på en plåt. Smält margarinet i en kastrull och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en liten skål. Vispa ägg och socker poröst i en annan större skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen, det smälta smöret, mjölken och gräddfilen. Gräddfilen ger en fylligare och krämigare konsistens i muffinsen. Häll upp smeten i formarna till ungefär 1/3. Grädda i ugnen ca 10 min. Kolla med provnål om muffinsen är färdiga. Är nålen torr är muffinsen färdiga. Låt svalna.
    3. Topping: Häll i sirapen i en stekpanna och sätt på värmen på det högsta. Lägg i kokos, hasselnötter och häll på citron saften. Stek tills blandningen har fått en fin färg och häll i en skål.
    4. Häll i sirapen i ganachen och vispa sedan upp den tills den får en krämig konsistens. Spritsa eller bred på ganachen på muffinsen och strö över toppingen. Låt stå i kylen eller i ett kallt uterum i 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bailly 14 mars 2011

    Gjorde Muffinsen Men hade egen glasyr och muffinsen var super god :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben