White chocolate cupcakes

Chokladcupcakes med vit chokladfrosting.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • ca 100 g mörk choklad ( 100 g kan bli ganska mastigt, så välj choklad efter hur mastig du vill ha den)
  • Frosting
  • 75 g mjukt smör
  • 200 g philadelphiaost
  • ca 2-3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g vit choklad
  • Karamellfärg
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
    3. Smält smöret, häll i gräddfilen och blanda det med äggsmeten.
    4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
    5. Hacka den mörka chokladen och smält den i ett vattenbad.
    6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
    7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter (minimuffins ca 8-10minuter). Låt svalna.
    8. frosting: Vispa smör och cream cheese mjukt, rör i ca två dl av florsockret och allt vaniljsocker.
    9. Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Låt den svalna innan du sakta rör i den. Blanda till en jämn och tjock frosting, tillsätt mer florsocker om den käns för lös.
    10. Smeta sedan på frostingen och dekorera med strössel eller något annat fint.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20-25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben