Double chocolate cupcakes

Serverar: 12-16 portioner

Tid: 1 timme

Kafékänsla på muffinsen! Vänta med att smaka tills muffinsen stått en liten stund i kylskåp.

Ingredienser

  • CUPCAKES
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl kakao
  • 1 ägg
  • 1 dl vegetabilisk olja (+ 2 msk)
  • 2 ¼ dl hett vatten
  • CHOKLADFROSTING
  • 200 g mörk choklad, 70 %
  • 300 g osaltat smör, rumstempererat
  • 2½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ¼ tsk salt
  • Ev flingsalt att strö över
  • Instruktioner

    1. CUPCAKES
    2. Sätt ugnen på 170 grader. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt lite i taget av hett vatten och blanda till en slät smet. Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt. Fyll formarna till ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter. (Jag tog normalstora muffinsformar och fick 16 stycken. 13 min i ugnen) Prova med sticka att cupcakesen är genomgräddade, låt svalna helt.
    3. CHOKLADFROSTING
    4. Hacka choklad och smält försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Tillsätt chokladen. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite. (Jag använde normalsaltat smör och uteslöt därför saltet) Spritsa frosting på varje cupcake och strö över flingsalt om du vill.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20-25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben