Chocolate Cheesecake Cupcakes

Serverar: 12 portioner

Cheescake som muffins. Mums!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 ½ dl råsocker/brunt socker/brun farin
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl kakao
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 1 ½ dl mjölk
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt
  • Fyllning/topping
  • 300 g färskost (Philadelphia eller dylikt)
  • 3/4 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vanilinsocker
  • Instruktioner

    1. Rör socker och smör poröst med elvisp. Tillsätt äggen och vispa ihop. Rör ner kakao och vanillinsocker. Rör ordentligt så kakaon fördelas ordentligt.
    2. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Blanda resterande ingredienser (mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt) i en bunke och rör slutligen ner detta i chokladsmeten.
    3. Gör fyllningen/toppingen genom att röra ihop alla ingredienserna (färskost, socker, ägg och vanillinsocker).
    4. Fördela chokladsmeten i formar, fyll dem ungefär till hälften. Fyll sedan på med färskoströra så att 3/4 av formarna är fyllda (alternativt så mycket som färskoströran räcker till!).

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20-25
    1

    Kommentarer (1)

    Ilovechoklad1 22 december 2010

    Hur gott som helst! Har bakat flera gånger och det kommer bli fler. Rekommenderar starkt! Tack för receptet (:

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben