Chocolate Cheesecake Cupcakes

Serverar: 12 portioner

Måste vara lika goda som mina andra liknande muffinsar.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 1/2 dl råsocker/brunt socker/brun farin
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl kakao
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt
  • Fyllning/topping
  • 300 g färskost (philadelphia eller dylikt)
  • 3/4 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vanilinsocker
  • Instruktioner

    1. Rör socker och smör poröst med elvisp. Tillsätt äggen och vispa ihop. Rör ner kakao och vanillinsocker. Rör ordentligt så kakaon fördelas ordentligt. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Blanda resterande ingredienser (mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt) i en bunke och rör slutligen ner detta i chokladsmeten.
    2. Gör fyllningen/toppingen genom att röra ihop alla ingredienserna (färskost, socker, ägg och vanillinsocker).
    3. Fördela chokladsmeten i formar, fyll dem ungefär till hälften. Fyll sedan på med färskoströra så 3/4 av formarna är fyllda (alternativt så mycket som färskoströran räcker till!).
    4. Grädda mitt i ugnen i 175°C, cirka 25 min.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20-25
    1

    Kommentarer (3)

    Swedishchef 12 juli 2009

    Blev riktigt goda, tack för receptet :)

    Ilovechoklad1 2 oktober 2010

    Blev jätte goda, helt perfecta, tack så mycket för receptet!

    Ilovechoklad1 2 oktober 2010

    perfekta*

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben