Mikaela's vanilla cupcake's with chocolate suprise

Serverar: 16 portioner

Tid: 2 timmar

Det krävs alltid tålamod med cupcakes. Här är mitt recept på extremt goda, saftiga och lagom söta cupcakes!

Ingredienser

  • Muffins basen
  • 3 st ekologiska ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl special
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl gräddfil
  • Frosting
  • 60 g smör eller margarin
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • Gul karamellfärg
  • 1 färskpressad citron
  • Till dekoration
  • 200 gram ljus choklad
  • 100 gram mörk choklad
  • Strössel
  • Hallon
  • På bilden valde jag dessutom att pudra dem med choklad pulver
  • Instruktioner

    1. Börja med att smälta den mörka chokladen, tag en gaffel och ringla lika många som antalet cupcakes i ett valfritt mönster på bakplåtspapper (ca 2 x 5 cm). Ställ sedan in i frysen.
    2. Sätt sedan på ugnen på 175 grader.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. (destu mer du vispar destu fluffigare blir slutresultatet efter gräddningen.) Blanda i en separat skål, mjöl, vaniljsocker och bikarbonat.
    4. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten rör i gräddfilen. Blanda väl.
    5. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll sedan formarna med 2/3. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    6. När de är klara så låter du de svalna, jag satte in mina i kylskåpet i ca 30 minuter.
    7. Smält den ljusa chokladen i micro eller vattenbad.
    8. Gör ett "hål" i mitten på toppen av muffinsen, cirka 1x1 cm (jag använde baksidan av en sked och stack ner den hela vägen ner).
    9. Fyll sedan hålet med den smälta chokladen och lägg ett tunt lager ovanpå också.
    10. Ställ in i kylskåp tills chokladen har stelnat!
    11. Frosting:
    12. Ta fram mängden smör och lägg ner den i en skål. Smöret måste vara rumsvarmt, är det inte det så lägg in det ett par sekunder i microvågsugnen. Vispa ihop smöret med övriga ingredienser.
    13. Spritsa på frostingen så du täcker chokladlagret.
    14. Ta fram chokladen du frös in och sätt fast de i glasyren. Toppa med strössel och ett färskt hallon.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20-25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben