Mikaela's vanilla cupcake's with chocolate suprise
Det krävs alltid tålamod med cupcakes. Här är mitt recept på extremt goda, saftiga och lagom söta cupcakes!
Ingredienser
Muffins basen
3 st ekologiska ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl special
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil
Frosting
60 g smör eller margarin
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
Gul karamellfärg
1 färskpressad citron
Till dekoration
200 gram ljus choklad
100 gram mörk choklad
Strössel
Hallon
På bilden valde jag dessutom att pudra dem med choklad pulver
Instruktioner
- Börja med att smälta den mörka chokladen, tag en gaffel och ringla lika många som antalet cupcakes i ett valfritt mönster på bakplåtspapper (ca 2 x 5 cm). Ställ sedan in i frysen.
- Sätt sedan på ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. (destu mer du vispar destu fluffigare blir slutresultatet efter gräddningen.) Blanda i en separat skål, mjöl, vaniljsocker och bikarbonat.
- Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten rör i gräddfilen. Blanda väl.
- Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll sedan formarna med 2/3.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- När de är klara så låter du de svalna, jag satte in mina i kylskåpet i ca 30 minuter.
- Smält den ljusa chokladen i micro eller vattenbad.
- Gör ett "hål" i mitten på toppen av muffinsen, cirka 1x1 cm (jag använde baksidan av en sked och stack ner den hela vägen ner).
- Fyll sedan hålet med den smälta chokladen och lägg ett tunt lager ovanpå också.
- Ställ in i kylskåp tills chokladen har stelnat!
- Frosting:
- Ta fram mängden smör och lägg ner den i en skål. Smöret måste vara rumsvarmt, är det inte det så lägg in det ett par sekunder i microvågsugnen.
Vispa ihop smöret med övriga ingredienser.
- Spritsa på frostingen så du täcker chokladlagret.
- Ta fram chokladen du frös in och sätt fast de i glasyren. Toppa med strössel och ett färskt hallon.
Liknande recept
Kommentarer (0)