Ice Cream n' Crisp

Serverar: 3-5 portioner

Tid: 15 minuter

Glass varvad med chokladkolasås med mariekex. Enkelt att göra, passar bra till helg och middagsbjudningar.

Ingredienser

  • ½ dl smör
  • 2 ½ dl sirap
  • 1 dl grädde
  • 1 msk kakao
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 4 bitar marabou choklad digestive (á ca 22 g)
  • 8 mariekex
  • Glass, jag använde Sia ägglikör
  • Instruktioner

    1. Smält smör i en kastrull, rör i sirap, grädde, kakao, socker och vatten. Låt koka upp, smält chokladen i röran på svag värme eller plattans eftervärme. Smula ner mariekexen, låt koka 1- 2 min.
    2. Låt svalna och varva med glass i dessertglas. Storleken på glasen avgör hur många port. det blir. På bilden; 3 stora glas, 5 små.
    3. Dekorera gärna med clementiner, druvor eller annan frukt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben