Jag älskar fish and chips...godast är den förstås i England.
I England väljer du vilken fisk du vill ha friterad till dina chips, jag tycker bäst om torsk men rödspätta var min svärfars favorit. Stänk lite maltvinäger över din fish 'n' chips och sedan är det bara att njuta...
Ingredienser
4 torskfiléer, ca 600 g
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 ägg
1 1/4 dl mjölk
Olja eller ister till fritering
Nyfriterad potatis
Instruktioner
- Blanda mjölet med saltet. Arbeta in ägget och mjölken till en slät smet.
- Fyll en tjockbottnad kastrull till 1/3 med ister eller olja. Hetta upp den utan att det ryker. När en vit brödbit blir gyllenbrun på 1 minut är oljan lagom varm. Ha alltid ett lock till hands om fettet skulle bli överhettat och börja brinna.
- Doppa fiskbitarna i smeten och fritera dem, några i taget, i ca 5 minuter eller tills de fått vacker guldgul färg. Lägg dem sedan på papper att rinna av. Servera dem till den friterade potatisen.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Förlåt med tyckte det var riktigt illa...smakade som friterad pannkaka med fisk