Hemgjorda chips i microugnen. Jättegoda och innehåller mycket mindre fett och kolhydrater än köpta chips. Roligt sätt att servera portionsvis åt sina gäster som tilltugg.
Ingredienser
2 potatisar
1/2 dl olja
Salt
Paprika pulver (eller annan krydda efter smak)
Instruktioner
Skiva potatisen tunt.
Blanda olja, salt och paprikapulver (eller krydda efter egen smak, vitlök-, dill- eller grillkrydda).
Blanda ner potatisen i oljan, trä dem på ett träspett en och en. Lägg dem på en tallrik och kör dem i microugnen (750-850 Watt) i ca 7 minuter.
Servera spetten som tilltugg eller varför inte till en grillad biff.
Jag och min treåring gjorde dessa tillsammans igår kväll och det blev jättegott! Detta kommer vi göra fler gånger när vi är sugna på chips! Vi fick dock köra dem längre tid än 7 minuter men jag vet inte vilken effekt vi hade på micron...
Erajscha25 februari 2009
På vilket sätt blir det färre kolhydrater än i köpta chips?
Evia1 april 2009
Jag är ingen chips älskare men dessa var jättegoda.
anmawa13 september 2009
Supergoda chips nu är jag godissugen så jag ska göra de igen genast.
maria_wijk10 november 2009
Var ju jätteenkelt detta, skall helt klart provas fler gånger och med kryddexperimenterande.
badys10 mars 2010
blev mycket krispiga men man behöver nästan köra 10 min i micron
smakar godare än köpta !!
Mycket gott!!!
Jag och min treåring gjorde dessa tillsammans igår kväll och det blev jättegott! Detta kommer vi göra fler gånger när vi är sugna på chips! Vi fick dock köra dem längre tid än 7 minuter men jag vet inte vilken effekt vi hade på micron...
På vilket sätt blir det färre kolhydrater än i köpta chips?
Jag är ingen chips älskare men dessa var jättegoda.
Supergoda chips nu är jag godissugen så jag ska göra de igen genast.
Var ju jätteenkelt detta, skall helt klart provas fler gånger och med kryddexperimenterande.
blev mycket krispiga men man behöver nästan köra 10 min i micron smakar godare än köpta !!