Chips på spett

Serverar: 2 portioner

Tid: 8 minuter

Hemgjorda chips i microugnen. Jättegoda och innehåller mycket mindre fett och kolhydrater än köpta chips. Roligt sätt att servera portionsvis åt sina gäster som tilltugg.

Ingredienser

  • 2 potatisar
  • 1/2 dl olja
  • Salt
  • Paprika pulver (eller annan krydda efter smak)
  • Instruktioner

    1. Skiva potatisen tunt. Blanda olja, salt och paprikapulver (eller krydda efter egen smak, vitlök-, dill- eller grillkrydda).
    2. Blanda ner potatisen i oljan, trä dem på ett träspett en och en. Lägg dem på en tallrik och kör dem i microugnen (750-850 Watt) i ca 7 minuter.
    3. Servera spetten som tilltugg eller varför inte till en grillad biff.

    Liknande recept

    5
    30 min
    3
    1

    Kommentarer (7)

    wiklund73 11 november 2008

    Mycket gott!!!

    gersgarden 16 november 2008

    Jag och min treåring gjorde dessa tillsammans igår kväll och det blev jättegott! Detta kommer vi göra fler gånger när vi är sugna på chips! Vi fick dock köra dem längre tid än 7 minuter men jag vet inte vilken effekt vi hade på micron...

    Erajscha 25 februari 2009

    På vilket sätt blir det färre kolhydrater än i köpta chips?

    Evia 1 april 2009

    Jag är ingen chips älskare men dessa var jättegoda.

    anmawa 13 september 2009

    Supergoda chips nu är jag godissugen så jag ska göra de igen genast.

    maria_wijk 10 november 2009

    Var ju jätteenkelt detta, skall helt klart provas fler gånger och med kryddexperimenterande.

    badys 10 mars 2010

    blev mycket krispiga men man behöver nästan köra 10 min i micron smakar godare än köpta !!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben