Fläskfilé på spett

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Super god helgmiddag med stuts.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Matfett
  • Salt
  • Peppar
  • 1 1/2 dl mango chutney
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 krm curry
  • Kokosflingor
  • Pilaffris
  • 1 gul lök
  • 1 selleristjälk
  • 6 soltorkade tomater
  • 8 mjuka torkade aprikoser
  • 3 dl ris
  • 1/2 röd chili
  • 6 dl hönsbuljong
  • Färsk basilka
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Trä upp köttet på träpinnar. Stek köttet gyllene på båda sidorna i lite matfett. Salta och peppra. Lägg över spetten i en ugnsfast form. Rör ihop mango chutney, soja och curry. fördela blandningen på köttet och strö på kokosflingor. Hacka löken, sellerin, tomater, chili och aprikoser. Fräs allt i en panna. Tillsätt riset, späd med buljong och strö över basilika. Koka under lock i ca 20 minuter tills riset är klart. Sätt in spetten mitt i ugnen när ca 15 minuter återstår av riset.
    2. Servera gärna bananer, mango och en sallad till spetten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Valborgstips
    Knappt har man hämtat andan efter påsk, så är det dags för valborgs...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben