Super god helgmiddag med stuts.
Ingredienser
600 g fläskfilé
Matfett
Salt
Peppar
1 1/2 dl mango chutney
1 tsk kinesisk soja
1 krm curry
Kokosflingor
Pilaffris
1 gul lök
1 selleristjälk
6 soltorkade tomater
8 mjuka torkade aprikoser
3 dl ris
1/2 röd chili
6 dl hönsbuljong
Färsk basilka
Instruktioner
- Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Trä upp köttet på träpinnar.
Stek köttet gyllene på båda sidorna i lite matfett. Salta och peppra. Lägg över spetten i en ugnsfast form.
Rör ihop mango chutney, soja och curry. fördela blandningen på köttet och strö på kokosflingor.
Hacka löken, sellerin, tomater, chili och aprikoser. Fräs allt i en panna.
Tillsätt riset, späd med buljong och strö över basilika. Koka under lock i ca 20 minuter tills riset är klart.
Sätt in spetten mitt i ugnen när ca 15 minuter återstår av riset.
- Servera gärna bananer, mango och en sallad till spetten.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Valborgstips
Knappt har man hämtat andan efter påsk, så är det dags för valborgs...