Tandoorikyckling på spett

Serverar: 4 portioner

Hittade receptet på ett rispaket för många herrans år sedan och har lagat det många gånger. Eftersom man blandar kryddorna själv så går det lätt att variera styrkan efter behag.

Ingredienser

  • Spett
  • 15-18 cm långa träpinnar, blötlagda ca 30 min
  • 3-4 kycklingfiléer
  • 2-3 msk olja
  • 1-1½ tsk salt
  • 1 msk färsk riven ingefära eller ½ msk malen
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk chilipeppar
  • Sås
  • 1 msk olja
  • 2-3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1-1½ tsk garam masala
  • 1-1½ krm cayennepeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ -1 tsk salt
  • 2½ dl matyoghurt
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingfiléerna i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda olja, salt och kryddor till marinaden i en låg form/fat. Trä upp 5-6 kycklingbitar på varje spett. Vänd spetten i marinaden och låt dem ligga kvar medan såsen tillagas.
    2. Gör sedan såsen: hetta upp oljan i en kastrull på medelstark värme. Tillsätt sedan vitlök, kryddor och salt. Fräs blandningen i ca 1 min. Tillsätt matyoghurt och vatten lite i taget under omrörning. Hetta upp och låt såsen koka på svag värme i ytterligare 3-5 minuter. Rör om.
    3. Grilla eller stek kycklingspetten tills de är väl genomstekta.
    4. Servera spetten med bastmatiris, sås och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben