Tandoorikyckling med färsk mangosalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Hittade detta recept i matmagasinet som jag prenumererar på. Vi grillade i ugn pga dåligt väder. Gjorde inte spett utan la dem bara rakt ner i en ugnsform. Väldigt enkelt,gott och uppskattat! ;)

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 2 msk tandooripasta
  • 1 mango
  • 2-3 msk sweet chilisås
  • 1 kruka färsk korainder
  • 1 krm salt
  • TILLBEHÖR
  • kokt ris
  • Instruktioner

    1. Tänd grillen eller sätt ugnen på 225 grader. koka riset. putsa lårfilérna. lägg dem i en plastpåse och blanda ner tandooripastan, se till att allt blandas väl. 2. skär mangon vid kärnan i två halvor. skiva halvorna och skär bort skalet. skär mangoköttet i små tärningar. hacka 1/2 kruka koriander grovt. blanda mangotärningarna med sweet chilisås och koriander. 3. trä upp kycklinglåren 2 och 2 på mindre spett för hanterbarhetens skull. grilla kycklingen 10-15 min eller stek i ugn 250 grader, ca 10 min. 4. kontrollera att kycklingen är färdig, ca 70 innertemperatur. lårköttet kan gärna ligga en stund på grillen eller i ugnen. det håller sig saftigt och blir inte torrt på samma sätt som bröstkött. servera med ris, salsa och korianderblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben