Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
Hittade detta recept i matmagasinet som jag prenumererar på. Vi grillade i ugn pga dåligt väder. Gjorde inte spett utan la dem bara rakt ner i en ugnsform. Väldigt enkelt,gott och uppskattat! ;)
1. Tänd grillen eller sätt ugnen på 225 grader. koka riset. putsa lårfilérna. lägg dem i en plastpåse och blanda ner tandooripastan, se till att allt blandas väl. 2. skär mangon vid kärnan i två halvor. skiva halvorna och skär bort skalet. skär mangoköttet i små tärningar. hacka 1/2 kruka koriander grovt. blanda mangotärningarna med sweet chilisås och koriander. 3. trä upp kycklinglåren 2 och 2 på mindre spett för hanterbarhetens skull. grilla kycklingen 10-15 min eller stek i ugn 250 grader, ca 10 min. 4. kontrollera att kycklingen är färdig, ca 70 innertemperatur. lårköttet kan gärna ligga en stund på grillen eller i ugnen. det håller sig saftigt och blir inte torrt på samma sätt som bröstkött. servera med ris, salsa och korianderblad.