Fish and chips

Serverar: 4 portioner

Tinas recept.

Ingredienser

  • 4 st torskfiléer
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl ströbröd
  • ca 3 dl olja
  • Salt
  • svartpeppar
  • 300 g potatis
  • 4 palsternackor
  • 1 dl olja
  • 2 äggulor
  • 1 msk fransk senap
  • 2 dl olja
  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 ansjovisfileer
  • 1 dl crème fraiche
  • 3/4 dl dill
  • Salt
  • svartpeppar
  • ½ isbergssalladshuvud
  • 4 citronklyftor
  • Instruktioner

    1. * Börja med chipsen, tar längst tid. Sätt ugnen på 250 grader. * Skala potatisen, skär i 1½ cm tjocka stavar. Lägg i vatten. * Skala palsternackorna, skär den i 1½ cm stavar. * Låt potatisen torka på hushållspapper. * Lägg potatis och palsternackor på en plåt, bakplåtspapper. * Häll över olja. Salta och peppra. * Sätt in ugnen i ca 35 minuter. Känn att potatisen är färdig. * Rör om då och då.
    2. * Rosta skalade vitlösklytor i lite olja tills de är gyllenbruna. * Hacka vitlök och ansjovis.. * Blanda äggulor och senap. * Droppa ner oljan, vispa hela tiden. * Rör i vitlök, ansjovis, créme fraiche och grovhackad dill. * Smaksätt med salt och svartpeppar.
    3. * Vispa äggen i en djup tallrik. * Häll upp mjöl och ströbröd i varsin tallrik * Häll oljaa i en vid panna, ca 1 dl olja i pannan. * Värm den till 85-90 grder. * Vänd fisken i mjöl, ägg, ströbröd. * Salta ioch peppra. * Lägg ner fisk i oljan, stek gyllenbrun, ca 2 minuter/sida. * Det ska spraka till när fisken landar i stekpannan, * Lägg upp den färdigstekta fisken på papper, så att överflödig olja kan rinna av.
    4. * Vik 4 strutar av tidninfspapper. * Lägg lite finskren isbergssallad i botten av struten. Sedan chipsen och till sist fisken. * Toppa med stor sked sås och en citronklyfta.
    5. * Ät genat!

    Liknande recept

    5
    30 min
    3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben