Gör egna chips, två olika varianter
Ingredienser
Välj fina och fasta potatisar
Bintje brukar gå bra men även Blå Kongo för att få Blå chips
Olja till fritering
Salt
Nyttigare och kalorisnåla chips
Välj fina och fasta potatisar
Bintje brukar gå bra men även Blå Kongo för att få Blå chips
Salt
Instruktioner
- Friterade chips:
Tvätta potatisen väl men låt skalet sitta kvar. Skiva den tunt i matberedare och låt skivorna torka till på handduk eller hushållspapper. Hetta upp en neutral olja i en kastrull och fritera potatisskivorna. Passa noga för det går fort. Låt skivorna rinna av på hushållspapper och salta lätt.
- Nyttigare och kalorisnåla chips:
Tvätta potatisen väl men låt skalet sitta kvar. Skiva den tunt i matberedare och låt skivorna torka till på handduk eller hushållspapper. Lägg på ett fat och kör dem i mikrovågsugn på full effekt en kort stund eller sätt in dem i ugnen på 175-250 grade tills de fått färg. Salta.
Liknande recept
Kommentarer (7)
Relaterade Artiklar
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Indonesisk matlagning
Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...
Popcorn
Popcorn sägs inte innehålla mycket fett men massor av både fibrer och...
Men - hur gör dom för att få så god smak på köpta chips??? Saltar man, så ramlar det bara av. Kanske pudra med... dippulver... eller något...
Men poängen med att göra egna chips är väl att slippa glutamat och andra smakförstärkare. Men om man stöter torkade kryddor i mortel och strör över chipsen strax efter friteringen medan de ligger på hushållspapper så får de smak, men det blir aldrig detsamma som glutamatblandningar.
Tips: Gör egen dipp :)
Skar tunna skivor med osthyveln och valde ugnsalternativet och skall medges att det var svårt att få chipsen krispiga utan att bli brända.
Jag åt chips som var gjorda på sötpotatis, supergoda!
är det gott i micron
hur länge ska de va i grytan