Chips fiberrika med mjöl eller glutenfritt

Tid: 4 minuter

Goda spröda chips. Lätt, snabbt och enkelt att göra.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl eller 2 dl glutenfritt mjöl (finax)
  • 2 dl solroskärnor
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser. Slå det kokande vattnet över oljan som sedan slås över de torra ingredienserna. Dela degen i 3 bitar och kavla ut mycket tunt mellan bakplåtspapper. Strö över flingsalt och kavla en gång till så saltet fastnar i degen. Grädda i ugn 175 grader ca 15-16 min.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2
    5
    30 min
    3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben