Chick´n Chips

Servera dina Chick´n Chips i tidningsstrutar med gurkstavar och hemmagjord remouladsås...

Ingredienser

  • 16 tunnskivade kycklingbröstfiléer
  • 2 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 2-3 dl skorpmjöl eller "panko"
  • 4-5 dl majsolja till fritering
  • ca 400 g av dina favorit pommes frites, frysta
  • 1 burk, 330 g eller efter smak pickles, avrunna
  • 1 dl majonnäs, ca
  • ½ tsk cayenne
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk socker
  • ½ gurka, skalad & skuren i stavar
  • Instruktioner

    1. Gör potatisen enligt anvisningar på förpackningen.
    2. Börja med remouladsåsen. Hacka pickles grovt och blanda med majonnäs, socker och kryddor till önskad konsistens.
    3. Lägg mjöl, ägg och skorpmjöl i tre djupa tallrikar. Salta och peppra kycklingen och panera den i mjöl, ägg och skorpmjöl.
    4. Hetta upp oljan i en djup stekpanna. Fritera kycklingbitarna ett par åt gången tills de fått gyllenbrun färg.
    5. Lyft upp med hålslev eller pincett och lägg på hushållspapper och låt rinna av. Salta!
    6. När du är klar är säkert potatisen ugnen också klar. Servera i tidningsstrutar med gurkstavar och din hemmagjorda remouladsås i en skål att doppa i.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben