Cajun Style blackened chicken & whisky mac 'n cheese

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Resultatet av en kylskåpsrensning detta.... Låter gott....

Ingredienser

  • 1 stor gul lök fintärnad
  • 4 - 5 kycklinglårfileer
  • 8 dl kokta makaroner
  • 2 msk tomatpure
  • En rätt rejäl skvätt whisky, 1-2 dl
  • 2 - 3 msk honung
  • Salt
  • peppar
  • cayennepeppar
  • tabasco
  • Mycket riven ost
  • Instruktioner

    1. Börja med att "svärta" kycklingen i en gjutjärnspanna eller gryta. Använd inget fett. Häll av vätskan som kokar ur kycklingen allteftersom. I med lite smör framåt slutet och svetta med löken.
    2. Häll över whisky och tomatpure och alla kryddor. Låt koka ihop till en ganska fast sås. Den skall mer "coata" kycklingen än att kycklingen simmar i den.
    3. Varva makaroner, kycklingsåsen och ost några varv. Avsluta med ost på toppen.
    4. Grädda i ugn på sisådär 225 grader tills osten fått färg (20-30 minuter?)

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben