Morotskakemuffins med Cream Cheese-glasyr och valnötter

Serverar: 12 portioner

Femte muffinsen gjorde jag en söndagseftermiddag för att ha något gott till efterrätt på kvällen.

Ingredienser

  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kanel
  • ½ tsk salt
  • 2 dl flytande margarin
  • 1 dl råströsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 rivna morötter
  • 1 skål hackade valnötter
  • Glasyr
  • ½ pkt Cream Cheese ( 100 g)
  • 2 msk flytande margarin
  • 4 - 5 dl florsocker
  • ½ liten pressad citron
  • Instruktioner

    * Sätt ugnen på 175°C och ställ ut 8-10 stora muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform. * Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en stor skål och ställ åt sidan. * Vispa margarin och socker pösigt och vispa därefter i äggen och sist mjölken. * Häll i vätskan i mjölblandningen och rör till en slät kräm. * Blanda i morötterna och hälften av valnötterna. * Häll smeten i formar och ställ i ugnen ca 30 minuter. * Blanda Cream Chesse och margarinet i en skål. * Rör försiktigt ner florsockret tills du får en ganska tjock kräm. Pressa i lite citron. * Bred glasyren över de svalnade muffinsarna och dekorera med de valnötter som är kvar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tintilade 3 december 2008

    Väldigt goda. Jag spritsade ut glasyren. Blev lite festligare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben