Tropiska ananasmuffins med krämig citrusglasyr.

Serverar: 12 portioner

Läskande sommarmuffins som är mycket mumsiga!

Ingredienser

  • 2 skivor konserverad, osötad ananas
  • 6 msk margarin
  • 85 g strösocker
  • 1 stort ägg, lätt uppvispat
  • 85 g extra fint vetemjöl
  • 1 msk lag från den konserverade ananasen
  • Glasyr
  • 2 msk smör, rumsvarmt
  • 100 g mjuk cream cheese
  • Rivet skal av 1 citron eller lime
  • 100 g florsocker
  • 1 tsk pressad citron- eller limesaft
  • Instruktioner

    1. Placera 12 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt eller ställ 12 dubbla pappersformar på en bakplåt.
    2. Hacka ananasskivorna fint. Rör smör och socker vitt och luftigt i en skål. Rör ner ägget lite i taget. Vänd ner mjölet men en stor metallsked och vänd därefter ner hackad ananas och ananaslag. Fördela smeten i pappersformarna.
    3. Grädda muffinsen i 180 grader varm ugn eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna. Låt dem kallna på ett bakgaller.
    4. Glasyr: Vispa smör och cream cheese slätt med en elvisp. Tillsätt citron- eller limeskal. Sikta ner florsocker och rör samman. Rör ner citron- eller limesaft, lite i taget, så att glasyren får bredbar konsistens.
    5. Bred lite glasyr på de kalla muffinsen eller fyll en spritspåse med stor stjärntyll och spritsa på glasyren. Förvara muffinsen i kylskåpet tills de ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben